Minustako yrittäjä?

Julkaistu: 05.04.2018 klo 15.56

Juhamatti Konttaniemi kävi infoamassa kesäyrittäjyydestä lukiolaisille. Juhamatti kertoi kurssin sisällöstä eli mitä kesäyrittäjyyden aloittaminen käytännössä tarkoittaa: aloituskurssista, kesäyrittäjän saamasta tuesta ja yrittäjyyskurssin hyödyistä esimerkiksi jatko-opinnoissa ja/tai myöhemmin työelämässä.

Mitä kesäyrittäjä sitten käytännössä saa? Kesäyrittäjän starttiraha on 300 €, kesäyrittäjä saa suoritettua AMK-kursseja 5 op:n verran sekä lisäksi kolme lukiokurssia. Mikäli opiskelija tekee vain viikon aloituskurssin, lukiokursseja saa yhden.

Innokkaita uusia yrittäjiä lienee tulossa, sillä noin 10 lukion ensimmäisen vuoden opiskelijaa jäi harkitsemaan yrityksen perustamista, olipa joukossa myös toisen vuoden opiskelija, jolla oli aikomus jatkaa yrittäjän uraa toinenkin kesä.

Opiskelijat kysyivät yrityksen perustamisesta, mahdollisuudesta jatkaa yritystoimintaa jne. Juhamatti kertoi muun muuassa, että kesäyrittäjien yritysmuoto on ns. NYT-yritys (Nuori yrittäjyys). Se on harjoitusyritysmuoto, jossa yrityksen aloitus ja lopetus hoituu käytännössä yhdellä verkkolomakkeella. Aloittaminen onkin tehty erittäin helpoksi.

Asiaa jäätiin harkitsemaan. Rohkeasta vain yrittämään, erityisesti siinä tapauksessa, että haluaa kesätyötä, mutta työpaikka puuttuu tai kiinnostavaa työtä ei ole tarjolla.

Kuvat ja teksti Seija Holster

Takaisin edelliselle sivulle