Oonalle kirjallisuuden lukiodiplomi: Halusin motivoida itseäni lukemaan enemmän

Julkaistu: 25.08.2016 klo 07.43

Oona Juusola suoritti kirjallisuuden lukiodiplomin heti toisen lukiovuotensa alussa. Suoritukseen sisältyi annetulta kirjailijalistalta kahdentoista kirjailijan teoksia ja noin 3700 sivua lukemista. Luetuista kirjoista Oona piti lukupäiväkirjaa. Suorituksen lopuksi Oona kirjoitti kokoavan diplomiesseen.

Miksi halusit suorittaa kirjallisuuden lukiodiplomin?

- Halusin suorittaa kirjallisuuden lukiodiplomin, koska halusin motivoida itseäni lukemaan enemmän. Lisäksi se vaikutti mielenkiintoiselta.

Miksi kannattaa lukea?

-Romaanien ja dekkareiden lukeminen on yleensä hyvää vastapainoa koulukirjojen lukemiselle. Luen kirjoja silloin tällöin, aina kun on aikaa. Suoritukseensa Oona luki muun muassa Agatha Christien, Leena Lehtolaisen ja Reijo Mäen dekkareita.

Milloin aloitit diplomisuoritukseen kuuluvien teosten lukemisen?

-Aloitin diplomiesseen teosten lukemisen viime tammikuussa, ja luin loput teokset kesäloman aikana. Helpointa teoksista lukea oli romaanit, sillä niissä oli hyvä juoni. Vaikeinta lukea oli runokirja. Sitä oli hankala ymmärtää, ja kieli oli vaikeaa. Luin Tommy Tabermannin Rakkauskirjan.

Miksi kirjallisuuden lukiodiplomiin pitää lukea erityyyppisiä kirjoja?

-Kirjadiplomikirjoissa on hyvä olla eri genrejä, jotta saa kokonaiskuvan, kuinka suurta ja monenlaista kirjallisuus on.

Mitä opit kirjallisuuden lukiodiplomisuorituksesta?

-Opin kirjadiplomisuorituksesta sen, että on monia eri kirja genrejä, ja jokaisesta genrestä löytyy aina luettavaa. Lukupäiväkirja oli itse asiassa helppo kirjoittaa.

Onnea suorituksestasi, Oona!

Kuvat ja haastattelu Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle