Opiskelijakuntatoiminta opettaa tärkeitä kansalaistaitoja

Julkaistu: 30.10.2020 klo 14.42

Lukioiden opiskelijakuntatoiminta perustuu lukiolakiin, ja sen tavoitteena on edistää opiskelijoiden osallisuutta ja yhteisöllisyyttä – taitoa ja mahdollisuuksia tulla kuulluksi ja vaikuttaa asioihin. Opiskelijakuntaan kuuluvat kaikki opiskelijat, ja he valitsevat keskuudestaan hallituksen, joka ajaa opiskelijoiden asioita.

Ylitornion lukion opiskelijakunnan hallitukseen kuuluvat tänä lukuvuonna puheenjohtaja Arttu Lassheikki, varapuheenjohtaja Senni Välimaa, sihteeri Heli Korpi, rahastonhoitaja Johanna Juvani, some- ja tiedotusvastaavat Antti Naasko ja Henri Holster, Sumppi-vastaavat Nea Kreivi ja Janne Lakkapää sekä tapahtumavastaava Antti Hiltunen. Opiskelijakunnan toimintaa ohjaa opettaja Hanna Viippola.

Opiskelijakunnalla on oma kahvila, Sumppi, jonka toiminnasta hallitus vastaa. Vuosittain hallitus järjestää taksvärkin ja koulukuvauksen sekä erilaisia opiskelijoiden viihtyvyyttä lisääviä tapahtumia. Hallitus myös pitää yhteyttä toisten lukioiden opiskelijakuntiin ja Suomen lukiolaisten liittoon. Opiskelijakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja edustavat opiskelijoita lukion johtokunnan kokouksissa.

Tänä syksynä opiskelijakunta on viettänyt Sumpin avajaisia ja järjestänyt kolme teemapäivää: Dress up -päivänä pukeuduttiin parhaimpiin, ja Älä panosta -päivänä kouluun tultiin juuri sellaisina kuin aamulla herätessä oltiin. Halloween-päivä puolestaan toi piristystä lokakuun viimeiseen perjantaihin.

Innolla odotamme, mitä hallitus ja Hanna keksivät seuraavaksi!

Teksti Terhi Hammare

Kuvat Hanna Viippola ja Terhi Hammare

Takaisin edelliselle sivulle