Oulun korkeakoulupäivät 2022

Julkaistu: 03.11.2022 klo 18.30

Ammattikorkeakoulun alumnit kertoivat, millaista Oamkissa opiskelu oli, millaiset harjoittelumahdollisuudet opintojen aikana olivat mahdollisia ja miten ne vaikuttivat oman uran rakentamiseen.

Kaikki lukiomme opiskelijat pääsivät käymään Oulun korkeakoulupäivillä muutaman vuoden koronatauon jälkeen. Tapahtuma pidettiin Ouluhallissa keskiviikkona 2.11., ja sen järjestivät Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu.

Oulun yliopiston opiskelijoiden paneelikeskustelussa kerrottiin mm., keitä ovat humanistit, miten ict-alat eroavat toisistaan ja millainen on ensimmäinen opiskeluvuosi yliopistossa.

Tapahtumassa esiteltiin molempien korkeakoulujen opintotarjontaa ja sai kysyä lisätietoa hakemisesta ja opiskelusta sekä koulutusasiantuntijoilta että eri alojen opiskelijoilta. Tapahtumaan odotettiin 5000 kävijää.

Lukiomme opiskelijat paneelikeskustelua kuuntelemassa 

Tapahtuman aluksi kuuntelimme kaksi paneelikeskustelua, joista toisessa ammattikorkeakoulusta ja toisessa yliopistosta jo valmistuneet nuoret tai siellä vielä opiskelevat kertoivat työelämälähtöisesti omista aloistaan. Sen jälkeen tutustuimme eri alojen esittelypisteisiin.

Seija-opo ja kakkosluokkalaisia

Seuraavassa lukiolaisten mietteitä päivän annista:

Ykköset:

”Korkeakoulupäivän aikataulu oli kohtuullinen, sillä oltiin ajoissa takaisin. Alojen toimipisteet olivat mielenkiintoisia, ja salin ohjelmien kahoot-visat olivat hauskoja.”

”No en tiä, vähän turhan pitkät välimatkat siinä kuumassa linkkarissa ja aika paljon istumista ko sieläki oli niitä luentoja ja ois sielä voinu olla jotaki tekemistäki enemmän.”

”Löytyi kiinnostavia aloja, mutta tiettyjen alojen löytäminen oli sekavaa.”

”Päivä oli ihan mukava. Vähän turhan paljon ihmisiä, niin kaikkiin paikkoihin ei päässyt.”

”Päivä oli ihan mukava ja alojen työpisteet olivat hyviä. Päivä oli kuitenkin aika pitkä ja siellä olisi voinut olla vähän lyhyemmän ajan.”

”Sai tietoa eri koulutuksista. Hyvä oli.”

”Oli aivan mukava päivä. Oli mielenkiintoinen päästä katsomaan ja kuulemaan minkälainen on korkeakoulu elämä.”

Kakkoset:

”Oli mukava käydä katsomassa ja tutustumassa uusiin aloihin ja kuulla, minkälaista on tarjolla yliopistossa ja Oulun ammattikorkeakoulussa, ja siellä oli kyllä kiinnostavia asioita.”

”Sain Oulun korkeakoulupäiviltä selvyyttä omiin opintoihini. Sain karsittua pois opiskeluvaihtoehtoja ja sen lisäksi jotkin vaihtoehdot vahvistuivat entisestään. Oli mukavaa, että opiskelijoiden ja jo valmistuneiden kanssa sai jutella kasvotusten alasta. Halli oli kuitenkin melko ruuhkainen, joten oli välillä vähän turhauttavaa yrittää etsiä itseään kiinnostavia aloja kaikkien keskeltä. Kokonaisuutena sain silti paljon irti tapahtumasta. Oli etenkin mukavaa, että kaikille jaettiin lehtisiä, joista pystyi itse lukemaan eri aloista ja opiskelupaikoista.”


”Tapahtuma oli monipuolinen. Siellä oli paljon eri alavaihtoehtoja, joista kerrottiin laajasti. Siellä oli yhtä aikaa niin paljon porukkaa, joten tila kävi vähän ahtaaksi.”

”Korkeakoulupäivä oli kohtalaisesti järjestetty. Yhteiset esitykset kummastakin korkeakoulusta olivat hyvät ja hyvin järjestetyt, toisin kuin salissa olleet jokaisen aineen omat pisteet. Kun pisteet olivat niin lähellä toisiaan, oli hieman vaikeaa kuulla, mitä esittelijä puhui. Koska pisteet olivat niin lähellä toisiaan, saattoi aika-ajoin syntyä tungosta ja joillekin pisteille oli vaikea päästä. Idea ehkä sinänsä oli hyvä, mutta toteutus kehno. Silti ilmapiiri oli melkein vertaansa vailla! ;)”

”Päivässä oli hyvää se, että sai itse päättää mihin aloihin halusi käydä tutustumassa ja oli mukava kuulla korkeakoulussa opiskelleiden ihmisten kokemuksia opiskelusta ja työelämästä. Päivä oli kuitenkin mielestäni turhan pitkä eikä siitä saanut loppujen lopuksi kauheasti irti ja välissä ei myöskään oikein tiennyt, että minne olisi pitänyt mennä."

”Päivä auttoi miettimään tulevaa ammatinvalintaa, ja sain paljon tietoa erilaisista tutkinnoista.”

"Korkeakoulupäivä oli mukava tapahtuma. Sieltä sai paljon hyviä vinkkejä ja selostusta jatkokoulutuksia varten. Pisteet oli hyviä ja oli kiinnostavaa kierrellä hallissa ympäriinsä. Kuitenkin välistä oli vaikeaa löytää pisteitä, koska halli oli täynnä ihmisiä. Yhteisluennot/ paneelit eivät olleet mielestäni kiinnostavia. Tilalle olisi voinut kehittää jotakin muuta."

Kolmoset:

”Sain tarvitsemani tiedon opiskeluvaihtoehdoistani. Oli kiva tietää opiskelumenetelmistä ja oppilailta itseltään. Sain myös tietää monia asioita, jotka ovat vaivanneet minua ja joihin en ole löytänyt vastausta. Päädyin myös loppujen lopuksi lopputulokseen siitä, mihin haen, kun tammikuu koittaa.”

”Päivä oli ihan mukava, mutta oppiminen ja tiedon saanti jäi vähille. Hallissa pystyi kysymään valmistuneilta opiskelijoilta mietteitä, mutta muuten tiedonsaanti jäi vähiin. Negatiivista oli se, että olimme Ouluhallissa emmekä itse korkeakoulun tiloissa. Myös linja-auto, jolla menimme tapahtumaan oli melko kuuma ja tunkkainen. Hyvää oli kuitenkin opiskelijoiden pitämät haastattelut ja heidän kertomat mietteet ja kokemukset.”

”Puhumassa olleet panelistit olivat hyviä, mutta oli kuitenkin vaikeaa päästä puhumaan alan opiskelijoiden kanssa ihmisten määrän suuruuden vuoksi ja alalle varatun pienen alueen takia. Lisäksi olisi ollut hienoa käydä itse yliopiston tiloissa saamassa ensimakua oikeasta opiskelusta.”

”Tapahtuma ei antanut itselleni kovin paljoa mitään, ihmisiä oli aika paljon ja paikkan valinta oli huono. Itse olisin tykännyt, jos oltais voitu tutustua itse yliopistoon ja siellä ollut vaikka pieniä esittelyvideoita pyörimässä koko ajan.”

”Kiva mutta aika pitkä päivä. Sai varmistusta siitä, mihin kouluun haluaa lukion jälkeen hakea.”

Kiitos Seija-opolle matkan järjestämisestä ja opiskelijoille reippaasta osallistumisesta!

Teksti ja kuvat Terhi Hammare

Takaisin edelliselle sivulle