Penkkarihulinaa!

Julkaistu: 27.05.2021 klo 17.00

Eipä ole koskaan aiemmin tainnut penkkaripäivä olla niin lämmin kuin oli kevään 2021 penkkareissa. Aurinko paistoi kirkkaansiniseltä taivaalta, ja koivujen hiirenkorvat loistivat heleän vihreinä. Koronapandemian vuoksi penkkareita jouduttiin siirtämään kolmella kuukaudella: helmikuulta toukokuun viimeisille päiville. Onneksi iloinen ja tärkeä tapahtuma saatiin kuitenkin järjestää, koronaturvallisuus tietysti huomioiden.

Abiturientit olivat pukeutuneet elokuva- ja fantasiahahmoiksi, ja tanssien ajaksi asun päälle puettiin perinteinen abiturienttien nimillä kirjailtu punainen viitta. Koulu oli koristeltu karnevaalihenkisesti, ja käytävillä kaikuivat iloiset pillin vihellykset.

Penkkaripäivän aikana abit muistivat nuorempia opiskelijoita pitkin päivää protokollaan kuuluvalla tavalla. Ykkös- ja kakkosluokkalaiset puettiin jätesäkkeihin, ja he pääsivät osallistumaan hauskoihin kilpailuihin. Ensin kilpailtiin toimintaradalla, ja sitten suunniteltiin tanssin koreografia, joka myös esitetiin. Palkinnoksi voittajajoukkue vapautettiin juhlasalin siivoamisesta.

Koulun yhteisen tilaisuuden jälkeen abiturientit tanssivat pihalla.

Tanssien päätteeksi nuoremmat opiskelija kantoivat abiturientit kuorma-auton lavalle.

Yleisö – tällä kertaa vain abien läheiset - palkittiin tuttuun tapaan karkkisateella. ”Meillä loppuu koulu!” kajahti iloisesti kuorma-auton lavalta, jossa ei näissä penkkareissa tarvinnut hytistä kylmästä!

Teksti ja kuvat Terhi Hammare

Takaisin edelliselle sivulle