Politiikkaviikko 2021

Julkaistu: 10.11.2021 klo 14.27

Marraskuun alussa oli jälleen vuosittain järjestettävän Politiikkaviikon aika. Politiikkaviikko on valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko nuorille. Tavoitteena on oppia vaikuttamisen tapoja niin lähiympäristössä kuin laajemminkin maailmassa.

Tänä vuonna Politiikkaviikon ohjelmamme sisälsi kolme teemaa. Ensimmäinen teema oli Tulevaisuus-foorumi, jossa tarkastelimme uhkia ja vahvuuksia paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla.

Toisena teemana tarkensimme paikallisen ja alueellisen tason kysymyksiä hyvinvointialueiden ja aluevaalien näkökulmasta. Markus Luiro opiskelijakunnan hallituksen jäsenenä piti esityksen aluevaaleista. Ylitornion kunnan hallintojohtaja Erika Erkheikki täydensi aihetta kertomalla kunnan edustajana kuntien tehtävien muuttumisesta SOTE-uudistuksen myötä ja aluevaalien merkityksestä kuntalaisille. Aihe on niin tärkeä, että palaamme aluevaaleihin vielä vaalien alla. Vaikka moni äänestysikäisistä muuttaakin paikkakunnalta opiskelujen myötä, nyt on mahdollisuus omalta osalta vaikuttaa omalle kunnalle tärkeisiin kysymyksiin.

Kolmantena teemana oli vihapuhe. Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden Markus Luiron, Fouad Alkhaledin ja Otto Portimojärven tekemä Kahoot-visa perehdytti lukiolaisia aiheeseen.

Politiikkaviikon ohjelmasta vastasivat opiskelijakunnan hallitus yhdessä Hannan ja Seijan kanssa. Kiitos kaikille toimijoille ja osallistujille!

Teksti ja kuvat Seija Holster

Takaisin edelliselle sivulle