Puhekurssi vieraili palvelutalolla

Julkaistu: 16.11.2017 klo 18.16

Puhekurssilaiset olivat 16.11. vieraina palvelutalolla lukemassa vanhuksille ja keskustelemassa heidän kanssaan. Jotkut opiskelijat saivat myös kuunnella vanhusten kiinnostavia kertomuksia muun muassa elämästä sodan aikaan.

Vierailu aloitettiin itsenäisyyteen liittyvällä Raili Malmbergin runolla. Tämän jälkeen kurssilaiset jalkautuivat eri puolille palvelutaloa lukemaan asukkaille. Mukana opiskelijoilla oli muun muassa samanpäiväinen Meän Tornionlaakso ja Ylitornion mennyttä ja nykypäivää tallentava Ylitornion Joulu -lehti. 

Aleksi, Aleksi ja Venla lukivat Ylitornion Joulua pöydän ääressä. 

- Luku/keskusteluhetki oli todella mukava ja ennen kaikkea antoisa. Keskustelimme menneestä ajasta, Lapin sodasta yms. Luin myös ”Ylitornion Joulu 1985” lehteä, jossa oli paljon tarinoita, joita vanhus tiesi ja oli itse kokenut. Vanhusten kanssa keskusteltaessa täytyy puhua kovalla äänellä ja selkeästi. Opin myös sen että oma iloisuus tarttuu myös muihin! Julia kertoi. 

Henni luki ison talon toisessa päässä Tornionlaaksoa. Osa opiskelijoista luki tai keskusteli myös huoneissa olevien asukkaiden kanssa.

- Palvelutalon lukuhetki oli hauska. Asukkaille lukeminen oli kumminkin hieman erilaista ja jopa haastavampaa kuin lapsille lukeminen. Ikäihmiset olivat hauskoja ja kehuivat myös lukemiani tekstejä. Luin Askel-lehden tekstin ylitorniolaisesta pariskunnasta ja Ylitornion joulun vuodelta 1986. Vanhusten kanssa piti huomioida kova ääni ja selkeä lukeminen. Vanhukset kertoivat myös joitakin omia tarinoitaan, joita oli todella kiva kuunnella, kuvasi Henni kokemustaan. 

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle