Unelmakunta: Politiikkaviikko 2.11. - 8.11.2020

Julkaistu: 09.11.2020 klo 17.47

Järjestimme lukiolla perinteisen politiikkaviikon Unelmakunta-teemalla. Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ohjeisti viikon viettämistä seuraavasti: ”Politiikkaviikolla - - opitaan toiminnallisesti vaikuttamisesta kunnissa ja kaupungeissa. Kunnissa päätetään monista nuorten elämään vaikuttavista asioista: kouluista, terveydenhuollosta, julkisesta liikenteestä, kirjastoista, puistoista ja nuorisotiloista, harrastusmahdollisuuksista. Samaan aikaan monissa kunnissa nuorten määrä laskee - -”; kaikki asioita, jotka koskettavat myös ylitorniolaisia.

Politiikkaviikon ohjelmasta vastasivat opiskelijakunnan hallitus yhdessä Hannan ja Seijan kanssa. Opiskelijakunnan hallitus toteutti muun muassa kyselyn, mitä kaikkea Ylitorniolla voitaisiin tehdä, miten kehittää kuntaa, jotta se olisi unelmakunta. Monenlaista vinkkiä tulikin uusista hyvätasoisista vuokra-asunnoista yritysten ja urheilujärjestöjen toiminnan kehittämiseen.

Tänä vuonna korona vaikutti politiikkaviikkoon siten, että emme vastaanottaneet vierailijoita muuten kuin virtuaalisesti. Katsoimme kunnan poliittisesta päätöksentekojärjestelmästä videon, jossa nuori poliittinen päättäjä Hilkka Kemppi kertoi, mistä ja miten kunnissa päätetään. Lisäksi katsoimme ZOOM-videokonferenssina nuorten politiikkapaneelin, jossa poliittisten nuorisojärjestön edustajat kertoivat omien puolueidensa näkemyksiä ajankohtaisista aiheista. Viikon päätteeksi pidettiin tietokilpailu, ja voittajia juhlittiin maanantaina.

Vaikuttaa voi monella tasolla ja monella tavalla, mutta kunnallisvaalien lähestyessä täysi-ikäiset lukiolaiset voivat pohtia myös kunnallisvaalien ehdokkuutta - käsittääksemme kyselyjä on jo joillekin opiskelijoistamme tullutkin. Rohkeasti mukaan, mikäli on kiinnostusta ja halua vaikuttaa kotikunnan kehittämiseen.

Kiitos kaikille tapahtuman järjestämiseen osallistuneille ja mukana olleille!

Teksti ja kuvat Seija Holster

Takaisin edelliselle sivulle