Vanhempainillat syksyllä 2022

Julkaistu: 09.11.2022 klo 15.25

Kakkosten ja kolmosten vanhempainillat pidettiin 8.11. ja ykkösten vanhempainilta 11.10. Jutun lopussa on linkit vanhempainiltojen diaesityksiin.

Ykkösten vanhempainillan aiheita olivat eri oppiaineiden opinnot ja niiden arviointi, läksyt ja tehtävät, opiskelun tuki ja ohjaaminen, tiedottaminen ja Wilma sekä poissaolokäytänteet.

Rehtori esitteli myös lukuvuoden rakenteen: jaksot ja päättöviikot sekä arviointikäytänteet ja arvioinnin aikataulun.

Kansainvälisistä hankkeista ykkösvuoden opiskelijat osallistuvat kuvaamataiteen ensimmäisellä opintojaksolla Self portraits and landscapes -hankkeeseen, jonka toisena osapuolena on opiskelijoita Arabiemiraateista.

Kakkosten vanhempainillan aloittivat opiskelijat Sandra Maijanen ja Veeti Palokangas kertomalla opiskelijoiden kuulumisia. Sandra kertoi Robotics Beyond Borders -hankkeesta, jonka työpajaviikkoon Tallinnassa osallistuvat 14.11. – 18.11. puolet kakkosluokan opiskelijoista. Kakkoset osallistuvat myös Erasmus+-liikkuvuushankkeeseen ja tekevät siihen liittyvän opintomatkan Italiaan keväällä -23. Veeti kertoi, että vanhojen päivän tanssiharjoitukset on aloitettu ja vanhojen päivän ohjelmaa on suunniteltu. Uutta on ollut matematiikan ja kemian opiskelu etänä, ja se on tuonut haasteita syksyyn.

Ajankohtaiskuulumisten jälkeen rehtori kävi läpi lukion poissaolokäytänteet ja kertoi oppivelvollisuusuudistuksen vaikutuksesta poissaolojen seurantaan.

Kakkoset ovat parhaillaan tekemässä henkilökohtaisia yo-koesuunnitelmiaan, ja rehtori esitteli yo-tutkinnon rakenteen myös vanhemmille. Yo-tutkinnossa tulee tehdä vähintään viisi koetta: kaikki tekevät äidinkielen ja kirjallisuuden kokeen, ja sen lisäksi valitaan neljä koetta ryhmästä matematiikka, toinen kotimainen kieli, vieras kieli ja reaaliaine. Yhden kokeen täytyy olla pitkän oppimäärän koe. Rehtori muistutti myös mahdollisen luki-todistuksen toimittamisesta ylioppilastutkintolautakuntaan.

Lopuksi rehtori kertoi vielä Some&Podi hankkeesta, johon kuuluu podcast-jaksojen ja TikTok-videoiden tekeminen, ja opo kertoi LUKE-hankkeesta, jonka perimmäisenä tavoitteena on madaltaa opiskelijoiden kynnystä korkeakouluihin.

Abiturienttien vanhempainillan aiheita olivat ylioppilaskirjoitukset, ylioppilasjuhla ja lukion oppimäärän suorittaminen, kolmosvuoden opinnot, korkeakouluhaku ja muut ajankohtaiset asiat.

Abivuoden tärkeät päivämäärät näkyvät seuraavasta aikataulusta:

Vuoden 2023 yhteishaun tärkeät päivämäärät ovat puolestaan seuraavassa aikataulussa:

Osa abiturienteista oli juuri palannut Muncheniin suuntautuneelta kieli- ja kulttuurimatkalta, ja ryhmänohjaaja Hanna kertoi matkan sujuneen hienosti. Tammikuussa abit tekevät kieli- ja kulttuurimatkan Lontooseen osana englannin puhekurssia. Molempien matkojen kustannukset katetaan osin stipendirahastoista. Opiskelijan omavastuuosuus on 350 euroa. Hanna kertoi myös kolmosten TJ100-viikosta.

Tähän tulevat linkin vanhempainiltojen diaesityksiin:

Terhi Hammare

Takaisin edelliselle sivulle