Ykkösten mietteitä ensimmäisten koulupäivien jälkeen

Julkaistu: 11.08.2022 klo 19.37

Miltä toisen asteen opintojen aloittaminen tuntuu, ja millaisia ajatuksia ja tuntemuksia ykkösillä on ensimmäisten koulupäivien jälkeen?

Aloitin lukion ensimmäisen lukuvuoden tänä vuonna. Olen ollut lukiossa nyt yhden päivän. Tällä hetkellä lukio tuntuu minusta aivan mukavalle, mutta kun tehtävät ovat vaikeita ja niitä on paljon, voi koulun käynti alkaa tuntumaan raskaalta. Toivon tältä ensimmäiseltä lukuvuodelta hyviä arvosanoja kokeista ja hyvää opiskeluintoa.

Kasperi

Lukion aloittaminen on erilaista kuin yläkoulun. Luokat ovat uusia, eikä ole vielä varmuutta, missä pitää milloinkin olla. Tavoitteena kuitenkin on onnistunut vuosi hyvillä arvosanoilla. Kaikki uusi on tietenkin vähän jännittävää, mutta kaikkeen tottuu aikanaan. On mukavaa, että koulupäivät eivät ole aina saman pituisia vaan saa välillä vähän vaihtelua.

Saana

Ei oikein jännitä tai mietitytä vielä mikään. Yläasteella melkein kaikki opiskelu tapahtui paperilla ja kirjoissa. Hieman jännitän sitä, että miten tämä sähköinen tehtävien teko- ja palautusjärjestelmä toimii/miten opin käyttämään sitä. Innolla odotan uutta opiskelutilaa ja sitä, että koulua ei ole joka päivä 8.55-14.50.

Vilma H.

Lukion aloittaminen ei jännittänyt paljoa, koska luokalleni tuli ennestään tuttuja kavereita. Opiskelu on mieluisaa, koska käytössämme on iPadit. Ylioppilaskirjoitukset jännittävät minua vähän, mutta onneksi niihin on vielä pitkä matka. Odotan innokkaana tulevaa lukuvuotta.

Iikka

Lukion aloitus tuntui aluksi hieman oudolta, kun oli tottunut peruskouluun. Lukio on tähän mennessä ollut ihan kivaa ja rentoa. Yllätyin hieman lukion rennosta ilmapiiristä.

Vilma V.

Lukion aloittaminen ei itseä jännittänyt, koska täällä on samat ihmiset kun peruskoulussa. Olen myös kuullut paljon lukio-opinnoista isosiskoilta, joten tiedän aika pitkälti, mitä odottaa. Tavoitteena on lähteä lukiosta lakki päässä hyvillä arvosanoilla.

Helmi

Eipä tämä nyt, sen kummemmalta tunnu. Aivanko olis takasin yläkouluun menny, eli ei paha. On ollut aivan mukava tulla nyt tänne. Ensimmäinen päivä oli hyvä, koska loppui päivä aikaisemmin. Opiskelu tuntuu ainakin vielä helpommalta, koska tehdään paljon näillä ipadeilla.

Eetu

Uusi opiskelupaikka on mielenkiintoinen, mutta opiskelun jatkaminen ei tunnu oikein miltään.

Kalle

Lukion aloitus jännittää hieman tehtävien ja kaikkien uusien käytäntöjen takia. Ensimmäiset päivät ovat kuitenkin olleet todella mukavia ja rentoja. Tykkään siitä, että päivät eivät ole aina samanlaisia ja alkavat ja loppuvat eri aikoina. Odotan innolla uuden oppimista ja erilaisten opiskelutapojen hyödyntämistä.

Janessa

Ensimmäisen koulupäivän jälkeen ajattelin, että eihän tämä niin vaikeaa olekaan. Kuulee ja oppii paljon uusia asioita ihan näin ensimmäisinä päivinä. Jotkin asiat saattavat hämmentää, mutta kyllä se tästä alkaa.

Sara

Onhan se mielenkiintoista olla uudessa paikassa ja opiskella uusia aiheita. On mukavaa päästä elämässä eteenpäin ja pois peruskoulusta, jossa joutui välillä kuuntelemaan pikkulasten huutoa. Tähän mennessä täällä on ollut aika rentoa ja mukavaa.

Tuukka

Tsemppiä ja opiskeluintoa ykkösille!

Takaisin edelliselle sivulle