Ykkösten vanhempainilta 13.9.2021

Julkaistu: 23.09.2021 klo 17.02

Kokoonnuimme ykkösten, heidän kotiväkensä ja opettajien kanssa lukion vanhempainiltaan hieman aikaisemmin kuin aiempina vuosina. Vanhempainilta toteutettiin etänä; mukava olisi tavata lukionkin tiloissa, mutta toisaalta ZOOM mahdollistaa osallistumisen mahdollisimman monelle.

Miksi sitten katsoimme tarpeelliseksi kokoontua jo ensimmäisen jakson aikana? Lukion opetussuunnitelma on uudistunut, ja moni asia on muuttunut tänä syksynä opintonsa aloittaneiden lukiolaisten arjessa. Suurin muutos on tietenkin toisen asteen pakollisuus ja ilmaisuus, mutta iso muutos on myös opetussuunnitelman uudistuminen. Uudistuksen myötä esimerkiksi kurssit ovat vaihtuneet opintojaksoihin ja erityisopettajan antama tuki koskee myös lukiolaisia.

Vanhempainillassa käytiin läpi kaikille ennestään tuttua Wilmaa ja tietoja, joita Wilmasta löytyy.


Wilman yhteydessä käsiteltiin myös työjärjestystä, päättöviikkoa ja poissaolojen merkintää. Aineenopettajat esittelivät omien aineidensa arvioinnin perusteita. Kaikissa opinnoissa arviointi on monipuolista ja arvosanaan vaikuttavat erilaiset tehtävät ja opiskelijoiden tekemät tuotokset. Opiskelijat saavat myös vaikuttaa arvosanan muodostumiseen tiettyjen reunaehtojensa puitteissa.

Illan aikana keskusteltiin myös digitaalisesta oppimisympäristöstä, kansainvälisyydestä ja meneillään olevista hankkeista.

Wilman lisäksi lukion tapahtumista tiedotetaan vapaamuotoisemmin esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa. Lukion Verkkolehti on myös mainio tapa seurata lukion tapahtumia. Yhteyttä voi aina ottaa myös sähköpostitse, ja puhelinkin on edelleen käytössä. Vanhempainvartin voi myös varata, eikä siihen tarvita mitään erityistä syytä.

Toivotamme niin nuoret kuin vanhemmat tervetulleiksi lukioon!

Teksti ja kuvat Seija Holster

Takaisin edelliselle sivulle