Ylioppilas- ja itsenäisyyspäiväjuhla 2022 - Onnea, Elias ja Akseli!

Julkaistu: 02.12.2022 klo 15.16

Juhlimme uusia ylioppilaita ja Suomen itsenäisyyttä 2.12. Lukiostamme valmistui kaksi uutta ylioppilasta. Sydämelliset onnentoivotuksen Elias Kauvosaarelle ja Akseli Siposelle!

Seuraavassa kuvakoosteessa on juhlan tunnelmia.

Ylioppilaat saapuivat tilaisuuteen juhlavasti lippukulkueessa. Lippua kantoi Pauli Koskela, ja airueina toimivat Konsta Keski-Antila ja Martta Lamsijärvi

Lippulaulun soitti Saana Alapuranen.

Rehtori Sari Lantto toivotti juhlavieraat tervetulleiksi.

Abiturientti Janne Lakkapää luovutti veteraaniviestin nuoremmille opiskelijoille:”Silloin kun me nykyiset veteraanit olimme nuoria, meidän tunnuslauseemme oli: Veljeä ei jätetä. Tämän viestin myötä haluamme jättää yhä uusille sukupolville vetoomuksemme: Nuoria ei unohdeta. Toivomme ja uskomme, että tämä viesti siirtyy joka vuosi ylimmältä kouluikäluokalta seuraavalle, niin kuin isänmaamme vapauden vaaliminen on kulkenut vahvana verenperintöjä väistyvältä sukupolvelta nousevalle.”  Viestin  vastaanotti opiskelijakunnan puheenjohtaja Markus Luiro.

Toisen vuoden opiskelija Markus Luiro piti hienon juhlapuheen, jonka julkaisemme kokonaisuudessaan verkkolehdessä.

Siiri Välimaa lauloi Suvi Teräsniskan koskettavan ja puhuttelevan laulun Täydellinen elämä: "Elämä on sekoitus onnea ja surullisia vaiheita / Meil on täydellinen elämä täynnä laulun aiheita."

Sara Keisu ja Helmi Korpi esittivät taidokkaan sirkusesityksen.

Juhlan kohokohtana oli uusien ylioppilaiden lakittaminen ja julistaminen ylioppilaiksi.

Lopuksi Elias ja Akseli pitivät koskettavan kiitospuheen: "Vahvuutta ei ole se, / ettei koskaan putoa, / että aina tietää ja osaa kaiken. / Vahvuutta on se,/ että ottaa elämän sellaisena kuin se on ja hyväksyy sen käänteet."

Juhla päättyi Gaudeamus igitur- ja Maamme-laulun sanoihin ja säveliin.

Kiitos taitaville opiskelijoillemme esityksistä ja Hannalle, Ailalle ja kolmosille juhlajärjestelyistä! Paljon onnea Eliakselle ja Akselille!

Teksti ja kuvat Terhi Hammare

Takaisin edelliselle sivulle