Ysit vierailivat lukiolla

Julkaistu: 10.02.2018 klo 21.07

Lukiolla oli 30. tammikuuta tavallista enemmän vilskettä, kun ysit kävivät tutustumassa lukiossa opiskeluun.

Päivä Alkoi Seija-opon tervetulotoivotuksella ja päivän ohjelmaan tutustumisella. Päivään sisältyi eri oppiaineiden opiskeluun tutustumista eri ryhmien kanssa. Heti aamusta ysit pääsivat tutustumaan matematiikan opiskeluun Annan ja Sirpan johdolla yhdessä fysiikan opiskelijoiden kanssa. Reaaliaineiden opiskelua valotti Seija yhdessä filosofian kurssilaisten kanssa. 

Lukiossa opiskellaan aktiivista tiedonhakua ja arviointia. Vieraana olevat ysit saivat pienen tiedonhakutehtävän avulla tutkia, millaisia asioita pystyy selvittämään koulun kotisivulta. 

Kakkoset kertoivat Mirjamin johdolla äidinkielen ja kirjallisuuden opiskelusta. Tunnilla myös katsottiin uskonnossa tehty kertausvideo ja käytiin Kahoot-visa luterilaisuudesta. 

Opiskelijakunnan hallitus isännöi vieraille kahvitarjoilua, jonka jälkeen Hanna esitteli yhdessä saksan opiskelijoiden kanssa kielten opiskelua lukiossa. 

Opiskelupäivän päätteeksi Sari-rehtori kertoi iPadista työvälineenä lukiossa. Vieraat täyttivät myös tvt-kyselyn; näin lukiolla tiedetään, mitkä ohjelmat ovat käytössä ja mitä pitää opiskella lisää. Seija-opo kokosi palautteen tutustumispäivästä.

Tutustumispäivään ja sen järjestelyihin oltiin yleisesti hyvin tyytyväisiä. Päivästä annettujen arvosanojen keskiarvo oli 8,6, joten päivä oli onnistunut. Monet kirjoittivat saaneensa paljon tietoa lukiossa opiskelemisesta. Varsinkin kielten opiskeluun liittyvät asiat olivat jääneet kiinnostamaan. 

Kiitos vierailusta ja tervetuloa syksyllä opiskelemaan!

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle