Ensimmäinen etäopetusviikko meni hyvin!

Julkaistu: 22.03.2020 klo 13.30

Lukiolla siirryttiin etäopiskeluun tiistaina 17. maaliskuuta alkaen, samalla kun abiturienteilla oli kiivain kirjoitusviikko. Etäopiskelussa on hyödynnetty muun muassa Zoomia ja Showbietä. Etäopiskeluun valmitauduttiin yhteisellä koulutuksella maanantaina, jolloin otettiin Zoom käyttöön. Ykkösten ja kakkosten kanssa oli jo aiemmin käytetty etäyhteyttä, joten opiskelijat hallitsivat sen käytön hyvin.

Tällaiselta näytti Hannan saksan etätunti. Peruuntuneen Saksan matkan tilalla ryhmä teki virtuaalimatkan nahtävyyksille. 

Tässä näkymä kakkosten etäopiskelutunnilta. Opiskelijat ovat osallistuneet tunneille hyvin. Silloin tällöin ohjelma saattaa potkaista jonkun ulos verkosta, mutta palaaminen onnistuu hyvin. 

Opiskelijat pystyvät Zoomissa jakamaan myös omaa näyttöään, joten tehtävien tarkistus onnistuu verkossa hyvin. Zoomissa onnistuu myös ryhmiinjako. Tässä yhden ryhmän englanniinkielinen runo. 

Tässä ykkösten etätunti alkamassa. 

Oppitunnilla pystyy Showbien kautta hyödyntämään monia ohjelmia, muun muassa Socrativea ja Quisletiä.  

Uskonnon tunnilla käytettiin Padletia ryhmätehtävän koonnissa. 

Kysyin tunnin lopussa etäopiskelun hyviä puolia - haasteita en ehtinyt kysyä. Tässä muutaman oppilaan vastauksia Mentimeterissä. 

Useimmat sanoivat oppivansa yhtä hyvin kuin lähiopiskelussa. Etäopiskelu vaatii kuitenkin hyvää itsekuria, keskittymiskykyä ja itseohjautuvutta, jota useimmilla opiskelijoilla on. Myös opettajan epävarmuuden sietokykyä etäopetus kasvattaa kovasti. 

Tyytyväisyyttä ensimmäiseen etäviikkoon

Ensimmäisen etäviikon jälkeen tehtiin kysely opiskelijoille ja vanhemmille. Kyselyyn tuli 31 vastausta, joista valtaosa oli opiskelijoitten vastauksia. Etäopiskeluun oli varauduttu etukäteen jakamalla asiasta suunnitelma, joten kaikki olivat tyytyväisiä etäopiskelusta etukäteen saatuun tiedotukseen. Valtaosan mielestä ensimmäinen etäopiskeluviikko oli mennyt hyvin tai erittäin hyvin. 

Kiitos opettajakollegoille ja opiskelijoille monenlaisesta avusta! Maanantaina koetan uskonnossa ykkösten kanssa ryhmäjakoa zoomissa! Koko ajan opimme uutta jokainen!

Kuvat Hanna Viippola, Sari Lantto ja Mirjami Hyttinen. Teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle