Etiikan kurssi palvelutalolla juttelemassa ja lukemassa

Julkaistu: 08.05.2019 klo 14.31

Kakkosten etiikan kurssi kävi 7.5. tunnillaan palvelutalossa lukemassa vanhuksille ja keskustelemassa heidän kanssaan. Kokemus oli myönteinen molemmin puolin.

Kurssilaiset jakaantuivat eri puolille palvelutaloa. Toiset juttelivat asukkaisen kanssa, toiset taas lukivat. Tämän pöydän vierellä vietettiin hauskoja hetkiä, kun sekä vanhukset että nuoret lausuivat ja lukivat runoja. Vanha kansakouluruno "Hyvää huomenta, Punakilkka,/ miltäs maistuu se kahvitilkka?" tuli vuoropuheluna kilpaa pöydän ääressä istuvilta naisilta. 

Seuraavassa muutamia opiskelijoiden palautteita: 

- Vierailu sujui mukavasti ja oli mukava käydä siellä. Keskustelimme ja luimme runoja. Kommunikaatio onnistui hyvin.

- Palvelutalossa vierailu oli mukava kokemus. Oli todella mieltä lämmittävää nähdä, kuinka asukkaat pitivät vierailustamme. Luimme heidän kanssaan runoja, mikä oli mukava ajanviete. Asukkaat kehuivat, kuinka hyvä paikka palvelutalo on asua, mikä toi hyvän mielen itsellekin.

- Juttelimme ja luimme. Oli mukavaa jutella ja nähdä reaktioita, kunhan sai jutun päästä kiinni. Toivoisin, että voisin olla vanhana yhtä skarppi, kuin osa tapaamistani vanhuksista.

- Vierailu sujui odotettua peremmin. Juttelin mieluummin vanhusten kanssa kuin luin heille, koska silloin pääsin paremmin heidän kanssaan vuorovaikutustilanteeseen. He puhuivat paljon nuoruudestaan. 

- Palvelutalolla meidät otettiin hyvin vastaan. Meillä oli mukanamme päivän lehti ja muutama kirja. Lehtien selailun jälkeen juttelimme asukkaiden kanssa muun muassa koulunkäyntimme eroista. He muistelivat vanhoja loruja ja me päivitimme heidän tietonsa nykyisestä presidentistä sekä Suomen asukasluvusta.

- Mielestäni vanhusten kanssa keskustelu meni ihan hyvin, vanhukset pitivät enemmän puhumisesta kuin lukemisesta, mielestäni oli kuitenkin kiinnostavaa kuunnella ja puhua vanhusten kanssa

- Palvelutalolla vanhusten kanssa jutteleminen ja heille lukeminen oli kiva kokemus. Vanhukset pitivät siitä ja heille tuli selvästi hyvä mieli.

- Mielestäni oli mukava käydä vanhainkodissa lukemassa. Meillä meni tosi hyvin ja asukas tykkäsi käynnistämme. Oli mukava kokemus ja toivon että jatkuu muidenkin luokkien kanssa.

- Vierailusta tuli lämmin olo, totesi yksi asukas. On tärkeää, että eri-ikäiset ihmiset ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. 

Kiitos että saimme käydä! 

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle