iConnectED2: Terveisiä maailmalta - Dublinista, Wienistä ja Johannesburgista

Julkaistu: 20.05.2019 klo 18.21

Lukion kansainvälisyys näkyy monella tavalla. 20.5. kokoonnuttiin aulaan kuulemaan kolmet terveiset ulkomailta. Mirjami kertoi terveisiä Dublinista eTwinning-koulujen teemakonferenssista. Hanna ja kakkosen saksanopiskelijat kertoivat terveisiä kielimatkalta Wienistä. Sari toi terveiset kauimpaa, Etelä-Afrikasta, jossa hän oli kertomassa suomalaisesta koulujärjestelmästä ja opettamassa iPadin opetuskäyttöä.

eTwinning- koulujen teemakonferenssi Dublinissa

Mirjami kertoi terveisiä Dublinista eTwinning-koulujen teemakonferenssista Dublinista, jossa hän oli edustamassa Opetushallituksen kutsumana Suomea kahden muun opettajan kanssa. Suomessa eTwinning-kouluja on 7 ja koko Euroopassa 2016, 1 % kouluista. 

Konferenssissta puhuttiin siitä, mihin suuntaan eTwinnng-koulujen tulisi kehittyä. Tulevaisuuden työskentelytaidoissa korostuvat vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidot, kielitaito ja kansainvälisyys sekä tieto- ja viestintätekniikan hallinta. eTwinning-koulu -nimitys ei ole päätepiste, vaan matkalippu kehittyä hyvään suuntaan edelleen. 

Terveisiä kielimatkalta Wienistä

Hanna ja saksanopiskelijat kertoivat matkansa vaiheista ja näyttivät lopuksi hauskan, kahdentoista hengen voimin kootun videon, joka kertoi matkan ohjelmasta päivä kerrallaan. Jo Face Time -puhelussa nähtiin, miten upea asunto matkalaisilla oli Wienissä. 

Kaikesta päättäen matka oli ollut hieno ja antoisa. Seuraavassa muutama välähdys elokuvasta. 

Matkalla olivat mukana Hanna ja Markus.

I love school - terveisiä Etelä-Afrikasta!

Sari oli Johannesburgissa kouluttamassa Applen kutsumana. 

Koulualue oli suuri ja hyvin suojattu. Johannesburgissa on selvästi erotettavissa huono-osaiset, keskiluokka ja rikkaat. Apartheid-politiikan jäljet näkyvät maassa vielä selvästi. 

Sari kertoi tapahtumassa suomalaisesta koulujärjestelmästä ja lukiomme tiestä Applen majakkakouluksi. 

Lukion kehittämisessä tärkeä visio on yhteinen vastaus miksi-kysymykseen: Vaikka ihmisillä on erilaiset lähtökohdat, jokainen ansaitsee samanlaiset mahdollisuudet menestyä ja kouluttautua. 

Viimeisenä päivänä heillä oli mahdollisuus tutustua Johannesburgin kaupunkiin paremmiin ja käydä myös slummialueella. 

I love school - luki slummialueen koulun seinällä. Kouluun pääsevät ovat etuoikeutettuja. 

Sari löysi pienen ystävän, joka seurasi häntä. Kertomus Etelä-Afrikasta oli koskettava. Sari esitti, että ehkä tulevaisuudessa opiskelijakunta voisi osoittaa taksvärkin Etelä-Afrikkaan, jossa on pulaa yksinkertaisista käyttötavaroista. Matkalta Sari oli löytänyt hyviä yhteistyökumppaneita ensi syksyksi. 

Teksti Mirjami Hyttinen. Kuvat Samuli Juvani, Sari Lantto ja Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle