iConnectED2. Whatsapp-keskustelu pellolaisten kanssa: Aiheena video, tavoitteena elokuva-arvostelu

Julkaistu: 06.05.2019 klo 21.03

Kakkoset kävivät 6.5. viisi samanaikaista whatsapp-keskkustelua Pellon lukion äi6-kurssilaisten kanssa. Keskusteltavana oli kaksi videota, joista toisesta piti tehdä yhdessä elokuva-arvostelu. Keskusteltavaina olivat Areenassa oleva Marjo Viitalan Valehtelija sekä Virva ja Vuokko Kuntun Star Shaped Scar.

Seuraavassa opiskelijoiden arviointia keskusteluista:

- Keskustelimme pellolaisten kanssa Star shaped scar-nimisestä dokumentista. Meidän ryhmän keskustelu sujui mielestäni hyvin. Molemmissa ryhmissä kaikki puhuivat ja tekivät töitä hyvän arvostelun aikaansaamiseksi. Yhteisen arvostelun kirjoittaminen oli hieman haastavaa, sillä kirjoittajia oli yhteensä 5. Kaikkien näkemykset kuitenkin tulivat kuulluksi ja huomioiduksi arvostelua kirjoittaessa.

- Keskustelu lähti vähän hankalasti käyntiin, mutta lähti kuitenkin. Saatiin aikaiseksi kokonainen paketti, jossa käsiteltiin suunnilleen kaikkea. Kaikki puhuivat melko lailla yhtä paljon.

- Keskustelu lähti vähän nihkeästi käyntiin, mutta lopulta saatiin aikaan tuotos. Kaikki puhuivat melko lailla saman verran. Yhteiseen arvosteluun tuli melko hyvin eri asioita.

- Keskustelu sujui hyvin. Tytöt puhuivat enemmän kuin pojat, ja itse puhuin myös vähemmän kuin tytöt. Yhteisen arvostelun kirjoittaminen ei mennyt niin hyvin, koska pellolaiset halusivat tehdä itse jotkut. Jokaisen näkemyksiä tuli tekstiin.

- Kaikki puhuivat keskustelussamme, enemmän tai vähemmän. Yritin avata keskusteluja mutta se ei ottanut tuulta siipien alle. Keskustelu oli hieman tahmeaa, mutta kaikki saivat kertoa omat mielipiteensä ja teksti onnistui.

- Keskustelu pellolaisten kanssa sujui kohtalaisen hyvin. Kaikki puhuivat. Itsekin puhuin melko paljon mutta enemmänkin olisi voinut puhua. Arvostelun kirjoittaminen sujui hyvin ja kaikkien näkemykset saatiin tekstiin

- Keskustelu videosta oli hyvin yksipuolista, kyselimme kysymyksiä ja he vastasivat. Kaikki puhuivat hieman, jotkut enemmän toiset vähemmän. Yhteisen arvostelun tekeminen meni todella huonosti. Pellolaiset eivät halunneet tehdä yhteistyötä vaan jaettiin tehtävät keskenään. He jättivät hieman meidät yksin asian kanssa. Jokaisen näkemys ei tullut tekstiin tämän seurauksena.

- Meidän keskustelu onnistui mielestäni hyvin. Kaikki puhuivat ja saimme käytyä molemmat videot läpi ja tehtyä arvostelunkin yhdessä valmiiksi asti. Arvostelun tekeminen oli hiukan haastavaa, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. Puhuin itsekin eniten, mitä olen skype keskusteluissa puhunut. Jokaisen ryhmän jäsenen näkemyksiä tuli tekstiin.

- Käymämme keskustelu oli hyvä, kaikki puhuivat aktiivisesti ja hiljaisia kohtia ei tullut. Puhuminen oli helppoa, koska hekin puhuivat reippaasti. Yhteisen arvostelun kirjoittaminen onnistui helposti. Jokaisen näkemyksestä keskusteltiin ja pääsimme yhteiseen koottuun näkemykseen.

- Keskustelu sujui hyvin ja molemmilla ryhmillä oli omia näkemyksiä. Kaikka puhuivat. Yhteinen arvostelu ei sujunut hyvin, koska pellolaisilla loppui tunti aikaisin ja arvostelua ei tehty yhteistyössä.

- Keskustelu meni hyvin. Meidän ryhmästämme Saimi johti keskustelua mutta kyllä minä ja Ronjakin osallistuimme. Yhteisen arvostelun tekeminen onnistui mielestäni hyvin. Jokaisen näkemyksiä saatiin tekstiin.

- Keskustelu sujui vaihtelevasti: toiset kuunteli ja toiset puhui, oli hiljasiakin hetkiä aika paljon. Kaikki puhuivat jotakin. Itse lähinnä puhuin vain oman ryhmäni kesken, sillä koin, etteivät he reagoineet meidän muiden ryhmäläisten mielipiteisiin. Kirjoittaminen sujui hyvin, toiset kirjoitti ja yhdessä mietimme mitä kirjoitetaan. Näkemyksiä tuli tekstiin riittävästi

- Keskustelu ei sujunut niin hyvin kuin se olisi voinut mennä. Pellon puolella kaikki puhuivat, mutta keskustelua ei muodostunut. Meidän ryhmämme olisi voinut puhua enemmänkin. Puhelimesta oli hankala kuulla, mitä toiset sanoivat. Kaikki kuitenkin yrittivät parhaansa, mutta yhteisen arvostelun kirjoittaminen oli haastavaa. Kaikkien näkemyksiä tuli esille.

- Kaikki puhuivat, mutta suurin osa ei liittynyt asiaan. Keskustelua arvostelusta yritettiin aloittaa, mutta ei se oikein saanut tuulta siipiensä alle. Arvostelun kirjoittaminen oli takkuista. Se saatiin kuitenki jollain tavalla loppuun ja uskon kaikkien näkemyksien näkyvän tekstissä.

- Ryhmämme yhteistyö meni hyvin ja erilaisia näkökulmia löytyi hienosti. Puhuin melko paljon ja kaikkien mielipiteet tulivat ilmi.

- Keskustelussa oli paljon pohdintaa, mutta ei keskustelua puolien välillä vain keskenään. Kuitenkin jokainen puhui jonkin verran. Toiset enemmän kuin toiset. Kirjoittaminen jakautui kahden ryhmän välillä. Kirjoitimme puolet ja pellolaiset puolet, koska heillä oli kiire.

- Keskustelumme oli onnistunut. Kaikki osallistuivat puhumiseen, minä mukaanlukien. Yhteisen tekstin kirjoittamisessa pellolaiset olivat aktiivisina mukana, mutta aika loppui meillä vähän kesken. Näkemyksemme lyhytelokuvasta olivat samansuuntaisia, joten kaikkien mielipide tuli tekstissä esiin.

- Meidän keskustelussamme kaikki puhuivat minä mukaanlukien. Yhteisen arvostelun kirjoittaminen sujui ihan hyvin ja pystyttiin keskustelemaan hyvin, jokaisen näkemys tuli tekstiin!

Kiitos Pellon opiskelijoille ja heidän opettajalleen Terhi Hammarelle jälleen yhteistyötä!

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle