Jääkiekko toi Kolarista Ylitorniolle

Julkaistu: 22.03.2022 klo 18.46

Jääkiekko toi kolarilaisen Daniel Heikkilän opiskelemaan Ylitornion lukioon. Kuva: Otto Portimojärvi

Tulin Ylitorniolle opiskelemaan jääkiekon vuoksi. Minulle rakas laji on jääkiekko, joten minulle on tärkeää, että opiskelun ohella pystyn harrastamaan jääkiekkoa. En olisi ikinä uskonut, että se onnistuu näin mainiosti täällä. Kävin tutustumassa lukioon edellisenä keväänä. Vastaanotto koulussa oli avoin ja ystävällinen, tänne oli helppo tulla. Koulussa on hyvä ilmapiiri, ja löysin nopeasti kavereita.

Joudun olemaan joskus pois koulusta jääkiekkopelien takia. Onneksi opettajat ovat joustavia ja ymmärtävät poissaoloni. Meillä koulussa opiskellaan I-padeillä, joten opiskelu onnistuu myös etänä. Lisäksi käytetään Zoomia. Koulu on sopivan pieni, ja opetus on yksilöllistä.


Jääkiekkokurssiin koulussa kuuluu jäätreenit kahdesti viikossa, joko aamuisin tai iltapäivällä heti koulun jälkeen. Koulussa on myös joka toinen viikko jääkiekon teoriatunti.

Ylitorniolla on tasokasta valmennusta. Meillä on loistava valmentaja, Nikolai. Ylitornion jäähallin jäille pääsee aina, kun siellä ei ole harjoituksia kenelläkään. Jääkiekon lisäksi Ylitorniolta löytyy mm. kuntosali ja kuntoportaat. Hiihtolatuja en ole vielä ehtinyt käydä testaamassa.


Olen viihtynyt Ylitorniolla. Asuntoni on mukavalla paikalla joen rannalla. Se on myös hyvän kokoinen, ja olen pärjännyt siellä hyvin. Koulu- ja treenimatkat kuljen Ylitorniolla pyörällä. Koulu ja kauppa ovat onneksi lähellä. Jäähalliin on kaksi kilometriä matkaa, ylämäkeä. Hyvä alkulämpö on pyöräillä treeneihin. Kolari-Ylitornio välillä on hyvät kulkuyhteydet. Olen kulkenut kätevästi junalla ja linja-autolla.

Kuvassa lukion jääkiekkoilijat uusissa pelipaidoissa. Takarivissä vasemmalta Akseli Siponen, Leevi Kreivi, Pauli Koskela, valmentaja Nikolai Sikorski, Eemeli Rautio ja Daniel Heikkilä. Keskirivissä vasemmalta Janne Lakkapää, Eemil Kreivi ja Otto Portimojärvi. Edessä maalivahti Ukko Tuomas. Kuva: Sari Lantto

Teksti Daniel Heikkilä

Takaisin edelliselle sivulle