Kakkosten ja abiturienttien vanhempainilta tiistaina 9.11.

Julkaistu: 12.11.2021 klo 18.58

Kakkosten ja abiturienttien vanhempainilta pidettiin tiistaina 9.11. etäyhteyksin.

Kakkosten vanhempainillan aiheita olivat kakkosvuoden opinnot, 18 vuotta täyttävien poissaolokäytänteet, yhteistyö korkeakoulujen kanssa, jatko-opinnot, hankkeet ja juhlat sekä uudistuva ylioppilastutkinto.

Lukiokoulutusta ja ylioppilastutkintoa on uudistettu viime vuosina paljon. Kakkosvuoden opiskelijoita koskeva muutos liittyy ylioppilastutkintoon. Keväällä 2022 tai sen jälkeen ylioppilastutkinnon aloittavan täytyy aiemman neljän kokeen sijaan tehdä vähintään viisi koetta. Äidinkielen ja kirjallisuuden koe on kaikille pakollinen, ja sen lisäksi täytyy tehdä neljä koetta seuraavista oppiaineista: matematiikka, toinen kotimainen kieli, vieras kieli ja reaaliaine. Vähintään yhden kokeista - joko matematiikan, vieraan kielen tai toisen kotimaisen kielen - täytyy olla pitkän oppimäärän koe.

Helpotustakin on luvassa. Enää kokelaan ei tarvitse valita, mitkä kokeet hän tekee pakollisina ja mitkä ylimääräisinä, sillä kaikki kokeet ovat jatkossa statukseltaan samanarvoisia.

Koulumme hankkeista kakkosia on mukana robotiikka- ja podcast-hankkeessa. Toiveissa on, että koronatilanne hellittäisi ja kakkoset pääsisivät suunnitelluille kieli- ja kulttuurimatkoille ja osallisiksi Erasmus+-hankkeeseen.

Kakkosten lukuvuoden kruunaavat tärkeät juhlat: helmikuussa on vanhojentanssit ja kakkosten abiturienteille järjestämä abikonva.

Kolmosten vanhempainillan aiheita olivat abivuoden opinnot ja aikataulu, lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto, jatko-opinnot ja yhteishaun aikataulu sekä lukuvuoden juhlat.

Abiturienttien tärkeät päivämäärät näkyvät seuraavissa kuvissa:

Yhteishaun aikataulut ovat seuraavassa kuvassa:

Mikäli ei päässyt vanhempainiltaan ja haluaa keskustella nuoren opinnoista, ryhmänohjaajaan tai opinto-ohjaajaan voi olla yhteydessä esimerkiksi Wilma-viestillä. Kakkosten ryhmänohjaaja on Suvi Collin ja abiturienttien Terhi Hammare.

Teksti Terhi Hammare

Kuvat Sari Lantto

Takaisin edelliselle sivulle