Kansainvälinen tunnustus lukiollemme

Julkaistu: 18.09.2021 klo 10.50

Ylitornion yhteiskoulun lukio on nimetty Apple Distinguished School -kouluksi vuosiksi 2021–2024. Tunnustus on merkittävä, sillä se kertoo innovatiivisesta ja ennakkoluulottomasta teknologian käytöstä opetuksessa, ohjauksessa ja opiskelussa. Tämän kansainvälisen tunnustuksen saaneet koulut ovat tunnettuja hyvästä johtajuudesta, erinomaisesta opetuksesta ja innovatiivisista pedagogisista ratkaisuista.

Tunnustusta juhlistettiin lukiossamme koulupäivän lomassa. Sari-rehtori kiitti onnellisena ja ylpeänä henkilökuntaansa, johtokuntaa ja opiskelijoita johdonmukaisesta ja pitkäjänteisestä toiminnasta, joka on mahdollistanut tunnustuksen saamisen.

Vuodesta 2013 jokaisella opettajalla ja opiskelijalla on ollut käytössään henkilökohtainen Ipad, ja lukion oppimisympäristö sekä hallinto ovat lähes täysin digitaalisia. Seuraava askel digitaalisen oppimisympäristön kehittämisessä on lukion podcast-toiminnan aloittaminen. Sitä varten on jo tekeillä medialuokka. Viime lukukauden aikana aloitettua virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden hyödyntämistä opetuksessa jatketaan, ja osa opiskelijoistamme on jo suorittanut vr-lasien ajokortin. Kehittämistyö siis jatkuu.

Opiskelijakunnan hallitus oli järjestänyt juhlapäiväksi myös hauskan teeman - hattupäivän - ja seuraavissa kuvissa on juhlapäivän tunnelmia:

Ykköset

Kakkoset

Abit

... ja opettajat

Teksti ja kuvat Terhi Hammare

Takaisin edelliselle sivulle