Kevään ylioppilaita juhlittiin elokuisessa auringonpaisteessa

Julkaistu: 30.08.2021 klo 13.15

Aurinko paistoi jopa lämpimämmin kuin tavallisesti ylioppilasjuhlan aikaan, kun kevään 2021 ylioppilaita juhlistettiin lauantaina 28.8. Lukiostamme valmistui 15 ylioppilasta, jotka lakitettiin toukokuussa etäjuhlassa ja joita päästiin nyt juhlimaan koko koulun väen, sukulaisten ja ystävien yhteisessä tilaisuudessa.

Juhla alkoi Sari-rehtorin tervetulopuheella. Rehtori muisteli lämpimästi valmistuvien opiskelijoiden kouluvuosia ja toivotti rohkaisevin sanoin onnea ja menestystä tulevaan elämään.

Kolmannen vuoden opiskelijat Ukko Tuomas ja Santeri Nurminen lausuivat juhlavasti sanoja valmistuville.

Senni Välimaa lauloi kauniisti Antti Naaskon säestämänä Jonna Tervon Minä toivon ja Juha Tapion Sitkeä sydän -kappaleet.

Oppilaskunnan puolesta ylioppilaita onnitteli toisen vuoden opiskelija Janne Lakkapää: - On hyvä muistaa, että olette valmistuneet yleissivistystä antavasta supersankareiden koulusta, joten koko opiskelijakunnan puolesta toivotan teille oikein paljon onnea! Olemme teistä ylpeitä!

Ylioppilaiden kiitospuheen pitivät Iida Tyni ja Henna Korpi. Tyni muisteli puheessa eräällä uskonnon tunnilla pitämäänsä esitelmää. Esitelmän alussa yleisönä olleiden luokkakavereiden ilmeet olivat olleet kannustavia, mutta yhtäkkiä heidän ilmeensä olivat muuttuneet. ”Teinkö jonkin virheen, sanoinko jotain väärin”, Tyni kertoi miettineensä. Sitten syy ystävien hämmentyneisiin ilmeisiin oli selvinnyt: ylioppilastutkintolautakunta oli juuri ilmoittanut, että maailmanlaajuisen koronapandemian vuoksi kevään ylioppilaskokeiden aikataulua muutetaan, mikä tarkoitti myös sitä, että kokeisiin valmistautumisen aikataulu tiivistyi.

Koronapandemia aiheutti tämän vuoden ylioppilaille sittemmin myös monenlaisia muita muutoksia. Sekä Sari-rehtori, Janne Lakkapää että tuoreet ylioppilaat muistelivat puheissaan, kuinka odotettu Lontoon kielimatka tehtiinkin naapurikuntaan Pelloon ja kuinka saksan opiskelijoiden Berliinin reissu tehtiinkin virtuaalisesti lukion käytävän perällä sijaitsevassa luokassa. Korona siirsi sekä ylioppilaskokeita, penkkareita että ylioppilasjuhlaa. Huoli karanteeniin joutumisesta tai kirjoitusten siirtymisestä sairastumisen takia oli sekin nuorten mielissä, ja ehkäpä juuri siksi elokuinen ylioppilasjuhla tuntui sitäkin arvokkaammalta ja odotetummalta.

Lämpimät onnittelut ylioppilaille ja heidän perheilleen! Kiitos yhteistyöstä kouluvuosien aikana!

Teksti ja kuvat Terhi Hammare

Takaisin edelliselle sivulle