LUMA-kurssi kävi Heurekassa

Julkaistu: 17.02.2017 klo 15.56

LUMA-kurssi vietti leirikoulupäivän 10. helmikuuta Heurekassa Vantaalla kurssin opettajien Sirpa Kolehmaisen ja Markun Pessan johdolla.

Leirikoulupäivä Heurekassa alkoi laboratoriotyöskentelyllä, jossa yhdistyi sekä psykologian että fysiikan oppisisältöjä. Työskentelyssä keskityttiin erityisesti siihen, kuinka ihmisen näköhavainto syntyy. Laboratoriotyöskentelyn lopulla pääsimme preparoimaan lampaan silmää. Silmä avattiin ja sieltähän löytyi mm. silmän valoa taittava osa eli linssi.


Body Worlds – Animal Inside Out –näyttely on vastikään Heurekassa avautunut eläinten anatomianäyttely. Näyttelykohteet antavat mahdollisuuden vertailla ihmisen ja eläinten anatomiaa ja hahmottaa eläinlajien ruumiinrakennetta ainutlaatuisella tavalla.

Eläimet on saatu näyttelyyn lahjoituksina eri yliopistojen eläinlääketieteellisten ohjelmien kautta sekä eläintarhoilta ja eläinjärjestöiltä eli yhtään eläintä ei ole vahingoitettu tai tapettu näyttelyä varten, mikä on hyvä. Näyttely oli tosi mielenkiintoinen, siellä pystyi hahmottamaan esimerkiksi norsun koon, mikä oli aivan erilaista kuin luonto-ohjelmista on voinut kuvitella.


Iltapäivällä lähdimme Vantaalta junalla Tampereelle. Matka meni leppoisasti mm. opiskellessa. Perille päästyämme ilma olikin ehtinyt muuttua lumisateiseksi. Kävelimme silti urheasti lumisateen keskellä kohti Vapriikkia. Suurien ponnistelujen jälkeen saavuimme museon pihalle. Paikka näytti etäisesti tutulta ja reissun jälkeen saimme tietää, että Uusi Päivä –sarjaa kuvataan kyseisen rakennuksen pihalla.


Museokeskus Vapriikissa oli mm. kivinäyttely, luonnontieteellinen näyttely, jääkiekkonäyttely sekä pelinäyttely. Ekstranäyttelynä Vapriikissa oli Hurriganes aiheinen näyttely, joka kiinnosti opiskelijoita kovasti. Museoon tutustumisen jälkeen jatkoimme vapaa-ajan viettoon kaupungille. Kaikille jäi positiivinen mieli museosta, ja se oli erittäin mukava lisä matkassamme.


Välit etelään ja takaisin matkustettiin yöjunalla. Se oli melko hyvä ja helppo vaihtoehto, koska päästiin lähtemään ihan omalta kylältä ja myös palaamaan samaan paikkaan. Junassa oli melko ahdasta ja vessat jättivät paljon toivomisen varaa, mutta onneksi matka tuntui nopealta yöaikaan. Uni jäi menomatkalla osalla melko vähäiseksi, mutta tulomatkalla oltiin jo viisastuttu ja varauduttu korvatulpilla.

Juttu opiskelijoiden raporttien pohjalta ja kuvat Markus Pessa

Takaisin edelliselle sivulle