"Me ei olla samanlaisia. Me ollaan samanarvoisia." - Teatteriesitys Tie Your Camel puhutteli ajankohtaisilla teemoillaan

Julkaistu: 04.12.2021 klo 16.27

Marraskuun viimeisenä perjantaina kävimme katsomassa Svenska nu -yhdistyksen kustantaman Teatteri Taimisen esityksen Tie Your Camel.

Esitys oli kaksikielinen, ja se käsitteli ajankohtaisia teemoja: muukalaisvihaa, tasa-arvoa, sukupuolittuneita käytäntöjä, aikuiseksi kasvamista, vapautta ja valintojen vaikeutta;  sitä, että jo nuorena pitäisi osata valita loputtomista vaihtoehdoista oikea – se, joka palvelisi omaa tulevaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla.

Nopeatempoinen esitys johdatti katsojat tunnelmasta toiseen erittäin taitavien näyttelijöiden luotsaamina. Näyttelijöitä oli kaksi, ja välillä he olivat vaippaikäisiä taaperoita, välillä kivikautisia hyypiöitä ja välillä ristiriitaisten paineiden keskellä eläviä modernin ihmisen perikuvia. Näyttelijöiden taitava kehonkieli, ilmeet, eleet ja äänenkäyttö sekä kielen vaihtaminen sujuvasti jopa kesken lauseen ruotsista suomeksi tai toisin päin oli nautittavaa katseltavaa ja kuunneltavaa.

Seuraavassa kolmosten ajatuksia esityksestä:

”Eläytyminen oli lumoavaa, ja huvittavasti tarina liukui vauvoista Punahilkkaan ja tuloeroihin, kaikki kuitenkin jollain tavalla liitoksissa keskenään. Aluksi tämä aiheutti pienoisen hämmennyksen, mutta aivonystyröiden työskenneltyä hetken esityksessä läpikäydyt teemat ja aiheet tasa-arvoisuudesta pystyi helposti nitomaan yhteen. Hyvältä teatteriesitykseltä, tosin myös elokuvaltakin, odottaa vakavan ja huumorin tasaista vaihtelua, ja tämä toteutui tässä erinomaisesti. Esitys oli täydellinen.”

”Esityksessä oli tärkeitä puheenaiheita kuten tasa-arvo ja tulevaisuus. Esityksessä oli sopivasti huumoria, vaikka aiheet olivatkin vakavia.”

”Näyttelijöiden kehonkieli ja äänenpaino olivat huvittavia. Ruotsin kielen käyttö oli mukava lisä. Tärkeitä yhteiskunnallisia aiheita käytiin läpi helposti ymmärrettävästi huumorin avulla.”

”Esitys käsitteli tärkeitä aiheita omalla tyylillään monipuolisesti. Sitä oli helppo seurata, vaikka se olikin kaksikielinen.”

”Esitys oli aivan mukiinmenevä, mutta rajut aiheet tulivat vähän yllätyksenä, mutta muuten oli aivan hyvä.”

”Esitys oli monipuolinen, ja monta tärkeää ajankohtaista aihetta nostettiin esille. Kaksikielisyys toi lisämaustetta esityksen ymmärtämiseen.”

”Esitys eteni sujuvasti asiasta toiseen. Yhdessä aiheessa pysyttiin vain vähän aikaa, minkä takia siihen ei ehtinyt kyllästyä. Vaikka esitys oli kaksikielinen, niin se ei vaikeuttanut sen seuraamista.”

Kiitos hienosta esityksestä!

Teksti ja kuvat Terhi Hammare

Takaisin edelliselle sivulle