”Mistä tulet” - vieraana Emilia Hernesniemi Aalto Yliopiston Elokuvataiteen laitokselta

Julkaistu: 20.01.2020 klo 17.03

Tammikuun puolivälissä, 15.1., pysähdyimme hetkiseksi miettimään abien kanssa omia unelmiamme: mikä meille on tärkeää, mitä tavoittelemme elämässä. Aihe on ajankohtainen erityisesti tänä keväänä lukionsa päättäville. Kaikki joutuvat jonkinlaisten valintojen äärelle: jäädä vai lähteä, minne ja missä vaiheessa?

Unelmia ja tavoitteita pohtimaan meitä johdatti Emilia Hernesniemi Aalto Yliopiston Elokuvataiteen laitokselta. Emilia haastoi meitä pohtimaan omia unelmiamme, jotka sai kertoa tai pitää itsellään. Emilia kertoi myös omista unelmistaan, kouluajoista, jatko-opintoihin hakeutumisesta, opiskelusta ja työstä, Oulusta asuinympäristönä.

Mietimme kotiseudun, kulttuurin ja ilmapiirin vaikutusta elämänkulkuun. Parhaimmillaan ympäristö voi kannustaa, pahimmillaan nujertaa. Tärkeintä on kuitenkin uskaltaa yrittää ja uskoa omiin mahdollisuuksiin silloinkin, kun tuntuu, että kukaan muu ei usko.

Ohessa Emilian kirje, jolla hän lähestyi meitä:

”Hei!

Kiitos, kun olet täällä!

Käsikirjoitan ja ohjaan tänä vuonna dokumenttielokuvan, jonka nimi on “Mistä tulet?”. Elokuvan teemoina on lähteminen ja jääminen, ikävä ja itsenäistyminen, mahdollisuudet ja rajallisuudet. Elokuvan henkilöt tuovat elokuvaan luonnollisesti omat teemansa. Minua kiinnostaa valmistumisen jälkeiset askeleet, jääminen ja lähteminen sekä hakeminen ja muuttaminen uudelle paikkakunnalle. Olen myös kiinnostunut nuorten tyyppien ihmissuhteista, ystävistä, perheistä ja muista tärkeistä tyypeistä, joihin uuden ylioppilaan elämä vaikuttaa.

Etsin dokumenttielokuvaani varten pohjoissuomalaisia tyyppejä, jotka valmistuvat koulusta keväällä 2020. Pohjoissuomalaisuudessa inspiroi pohjoisen luomat ja ja rajaamat vaihtoehdot, maisemat, pitkät välimatkat, asenne sekä luonnonläheisyys ja kaipuu kaupunkiin.

Jos valmistuminen on Sinulle tai kaveriporukallesi ajankohtainen kevään 2020 aikana, tai tiedät jonkun, jolle on, ota minuun yhteyttä. Kerro sähköpostissasi itsestäsi, elämäsi ihmisistä, tai muusta itsellesi tärkeästä. Jos harkitset, mutta mietit vielä, ota yhteyttä vaikka instagramitse, niin selitän lisää.

Lämpimin terveisin,
Emilia Hernesniemi / emilia.hernesniemi@aalto.fi
Aalto Yliopisto / Elokuvataiteen laitos
Instagram: @mistatulet”

Kiitos, Emilia, käynnistäsi. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan dokumenttiasi ja toivotamme Sinut tervetulleeksi toistekin!

Seija Holster

Takaisin edelliselle sivulle