NuorisoLEADER

Julkaistu: 31.10.2021 klo 11.23

Lukion toisen vuosikurssin opiskelijat saivat 25.10. opinto-ohjauksen tunnille vieraaksi Johanna Mikkolan ja Hanna Lakkalan, jotka kertoivat Leader-toiminnasta. Suomessa toimii kaikkiaan 54 Leader-ryhmää. Ylitornion, Pellon ja Tornion ryhmä on Outokaira Tuottamhan ry.

Leader-toiminnalla pyritään kehittämään maaseutualueiden viihtyisyyttä ja olosuhteita siten, että kehittämistoimet lähtevät liikkeelle alueen asukkaiden omista lähtökohdista ja tarpeista.

NuorisoLEADERin idea käy ilmi oheisesta diasta:

NuorisoLEADER tarjoaa nuorille neuvoja, ohjausta ja tukea hankkeen toteuttamista varten, ja tavoitteena on lisätä nuorten sitoutumista paikallisyhteisöihin.

Lukion kakkoset osallistuivat ideointiin työpajoissa ja pohtivat oman kotikuntamme vetovoimatekijöitä ja tekijöitä, jotka työntävät pois paikkakunnalta. Lisäksi pohdittiin rajaseutuyhteistyötä ja kehittämismahdollisuuksia.

Outokaira on toteuttanut vastaavat pajat Pellon ja Tornion toisen vuoden lukiolaisille. Saamme myöhemmin koosteen eri paikkakuntien nuorten näkemyksistä, ja kukapa tietää, vaikka alkaisimme laatia hankehakemusta. Mielenkiinnolla ainakin katsoimme Sodankylän lukiolaisten kahviautomaattia, johon hankkeesta oli saatu avustus; se kun lisää kouluviihtyvyyttä.

Kiitos vierailusta Johanna ja Hanna!

Teksti ja kuvat Seija Holster

Takaisin edelliselle sivulle