Olipa kerran - puhekurssin satuhetki lapsille

Julkaistu: 30.10.2019 klo 11.48

Puhekurssilaiset saivat mieluisan opskelutehtävän, kun he kävivät 30. lokakuuta lukemassa lukion päiväkodin lapsiryhmälle, 3 - 5-vuotiaille lapsille. Lapset jakaantuivat kolmeen ryhmään, joissa luettiin satuja.

- Lukeminen tuntui hyvältä. En ollenkaan änkyttänyt ja lapset olivat todella nätisti ja kuuntelivat. Tuntui luontevalta. Koin, että huomioon kannattaa ottaa kuvien läpikäymistä, ja äänenpainotus on myös todella tärkeää, jotta lapsilla säilyy mielenkiinto kuunnella satua.

- Lukuhetki oli todella kiva ja meni todella hyvin. Lukeminen tuntui ihan luontevalta enkä jännittänyt yhtään. Opin että kirjoissa on hyvä olla paljon kuvia, ja jos sadut ovat lyhyempiä, jaksaa niitä paremmin kuunnella.

-Tykkäsin lukea, koska pidän lapsista aivan älyttömästi muutenkin. Lapsille lukiessa täytyy näyttää kuvia ja antaa lapsen osallistua lukemiseen, niin kiinnostus pysyy yllä.

-Lukuhetki oli mukava, sillä sai nähdä pieniä lapsia ja lukea heille. Oli mukavaa huomata, miten moni heistä jaksoi kuunnella ja oli innoissaan. Opin, että lapset haluavat katsoa paljon kuvia ja he eivät aina jaksa keskittyä pitkän aikaa. Lapsille lukiessa kannattaa ottaa huomioon se, että lukemisesta pitää tehdä heille mieluista ja kiinnostavaa.

-Lukuhetki oli kiva, sillä pidän paljon lapsista. Lukeminen oli kivaa, koska lapset kuuntelivat ja katsoivat innokkaana kuvia. Lapsille lukiessa tulee ottaa huomioon, että puhuu kuuluvalla äänellä ja eläytyy kirjaan vaihdellen äänensävyjä jne. Pitää myös ottaa huomioon, että jokainen lapsi näkee kuvat, jotta he jaksavat kuunnella ja keskittyä, ettei tule tylsää.

Kiitos päiväkodin väelle ja lapsille, että saimme käydä lukemassa!

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle