UEF-lähettiläät Roosa ja Jenni vierailulla

Julkaistu: 15.01.2020 klo 16.03

Itä-Suomen yliopiston UEF -lähettiläät Roosa Tähtinen ja Jenni Kortelainen kävivät 14.1. kertomassa opiskelijoillemme opiskelusta Itä-Suomen yliopistossa. Molemmat opiskelijat opiskelevat Kuopion kampuksella. Roosan pääaine on sosiaalipsykologia, Jennin tietojenkäsittelytiede.

Itä-Suomen yliopiston koulutustarjonta on laaja. Koulutusaloja on 13, mikä tarkoitaa kattavaa opintotarjotinta myös sivuaineopintojen osalta ja opiskelijan mahdollisuutta vaikuttaa opintojen rakenteeseen ja työmarkkina-asemaan.

Osittain tutkinnot ovat ammattiin johtavia eli professioaloja (esimerkiksi lääkäri, farmaseutti ja luokanopettaja). Osa tutkinnoista on taas niin sanottuja yleisiä tutkintoja, joissa pää- ja sivuaineet vaikuttavat työhön sijoittumiseen. Myös "ammatillisten" tutkintojen osalta sijoittumismahdollisuudet työelämään ovat laajat.

Roosa ja Jenni kertoivat opiskelijoillemme omista opintopoluistaan lukion jälkeen: miten oma ala löytyi joko suoraan tai hieman mutkitellen. Jenni kertoi aloittaneensa matematiikan opiskelijana, mutta ala ei ollut tuntunutkaan omalta. Roosa taas kiinnostui jo ennen lukiota psykologiasta, sikäli sosiaalipsykologia oli peruspsykologiaa lähelle tuleva ala. Sekä Roosa että Jenni totesivat, että ”välitalvi” ja/tai hetki työelämässä voi olla hyvä ja omia valintoja selkiyttävä.

Molemmat UEF-lähettiläät totesivat, että yliopistoissa tehtävä tutkimus näkyy opiskelijoille laadukkaana opetuksena. Lisäksi yliopistossa on mahdollisuus suorittaa omista kiinnostuksen kohteista koostuva tutkinto ja mahdollisuus kansainväliseen vaihtoon. Kansainvälisyys on myös osa arkea, koska kansainvälisiä opiskelijoita on runsaasti. Siinä on monta hyvää syytä, joiden perusteella Itä-Suomen yliopisto on Roosan ja Jennin vierailun perusteella hyvä vaihtoehto.

Kiitos UEF-lähettiläät, Roosa ja Jenni!

Seija Holster

Takaisin edelliselle sivulle