Vanhempainillat etäyhteyksin

Julkaistu: 22.10.2020 klo 20.04

Tämän syksyn vanhempainillat pidettiin etäyhteyksin keskiviikkona 21.10. Ilta alkoi ykkösille ja ykkösten huoltajille tarkoitetulla tuokiolla, sitten jatkettiin kakkosten ja heidän huoltajiensa kanssa, ja lopuksi tavattiin vielä kolmoset ja heidän huoltajansa.

Ykkösten syksy on alkanut mukavasti. Heli Korpi kertoi ykkösluokkalaisten edustajana, että läksyjä ei ole ollut niin paljon kuin ennakolta pelättiin ja että päättöviikko tuntui melko vaikealta, mutta siitäkin selvittiin. Lukion oppitunnit ovat pitempiä kuin peruskoulun, ja siksi ne tuntuivat aluksi työläiltä, mutta niihinkin on totuttu.

Ykkösten ryhmänohjaaja ja opinto-ohjaaja Seija Holster kertoi lukion arviointikäytänteistä ja -periaatteista ja Sari-rehtori tarkennetuista poissaolokäytänteistä, joiden tavoitteena on antaa tukea ajoissa, jos opiskelijalle tulee paljon poissaoloja.

Kakkosten tuokiossa Santeri Nurminen ja Senni Välimaa kertoivat ryhmänsä kuulumisia. Viime kevään etäopetusjakson aikana ehdittiin jo kaivata opiskelukavereita, ja siksipä onkin ollut mukava, kun syksyllä palattiin lähiopetukseen. Kakkosten toivomuksena on, että lähiopetusta pystytäisiin jatkamaan ja että odotetut vanhojen tanssit pystyttäisiin järjestämään mahdollisimman normaalisti.

Kakkosille tulee pian ajankohtaiseksi yo-suunnitelman tekeminen, ja Seija-opo kertoi, että siihen ryhdytään marraskuun-tammikuun aikana. Vanhojen päivää aletaan suunnitella ja harjoitella kolmannen jakson alussa.

Kolmosten tuokion keskeinen teema liittyi ylioppilaskirjoituksiin: syksyn kirjoitusten tuloksia odotetaan ja samalla jo suuntaudutaan kevään kirjoituksiin. Ryhmänohjaaja Markus Pessa totesi, että tekemistä riittää: vuosi on monelle haasteellinen, ja koulupäivät ovat pitkiä. Kaikesta kuitenkin selvitään, ja tukea saa tarvitessaan.

Rehtori ja opinto-ohjaaja totesivat, että aikatauluja ja ”deadlineja” on seurattava paitsi ylioppilaskirjoitusten ja lukion päättötodistuksen, myös korkeakouluhakujen osalta. Jos huoltajat haluavat keskustella tarkemmin yo-kirjoituksista ja/tai jatko-opinnoista, opinto-ohjaajaan voi olla yhteydessä.

Abeilla on odotettavissa kuitenkin muutakin kuin työtä. Edessä on monta mukavaa hetkeä kevään mittaan: abi-konva, penkkarit ja ylioppilasjuhla - yhteisiä hetkiä yhdessä oman vuosikurssin ja koko lukion väen kanssa.

Kaikille vuosiluokille rehtori ja opinto-ohjaaja kertoivat, että yhteistyö korkeakoulujen kanssa tapahtuu tänä lukuvuonna virtuaalisesti. Myös kansainvälisyyshankkeet toteutetaan koronasta huolimatta – mutta virtuaalisesti nekin.

Kotien ja koulun yhteistyö jatkuu tuttuun tapaan Wilmassa, ja myös opiskelijahuollon henkilöstöön voi ottaa yhteyttä Wilman kautta. Vanhempainvartteja voivat opiskelijoiden huoltajat pyytää halutessaan.

Mikäli koronatilanne pahenee, lukiossa on varauduttu mahdolliseen maskisuositukseen. Maskisuosituksen antaa Länsipohjan sairaanhoitopiiri, mutta maskeja saa toki käyttää, vaikka virallista suositusta ei ole vielä annettu. Jos etäopetukseen joudutaan, noudatetaan viime keväänä laadittua etäopetussuunnitelmaa.

Rehtori kertoi vielä lopuksi, että lukion johtokuntaan olisi mukava saada opiskelijoiden vanhempien edustaja tai edustajat. Jos siis joku vanhemmista on kiinnostunut osallistumaan lukion toimintaan toimimalla johtokunnassa, rehtorille voi ilmoittaa asiasta.

Ykkösten vanhempainillan aiheisiin voi tutustua tästä linkistä: https://www.yykl.fi/media/files/lv-2020-2021/ykkosten-vanhempainilta-2020.pdf

Kakkosten vanhempainillan aiheisiin voi tutustua tästä linkistä: https://www.yykl.fi/media/files/lv-2020-2021/kakkosten-vanhempainilta-2020.pdf

Kolmosten vanhempainillan aiheisiin voi tutustua tästä linkistä: https://www.yykl.fi/media/files/lv-2020-2021/abien-vanhempainilta-2020.pdf

Teksti: Seija Holster ja Terhi Hammare

Takaisin edelliselle sivulle