Värit puhuvat kuvataiteen kurssilla

Julkaistu: 28.03.2018 klo 15.53

Ykköset ovat tutkistelleet värejä Ku1-kurssilla.

- Pyörän tangon värien on tarkoitus sekoittua hieman, koska tekniikkana on käytetty pilkkuja. Kukkien värit ovat räikeitä ja kuvastavat raikkautta ja iloa. Renkaassa on mustan valööri eli eri tummaa ja vaaleaa mustaa. Samaa näkyy myös pyörän tangon kahvoissa. Taustan vaalea pinkki tuo väriä ja täydentää kuvan, kertovat Salla ja Saara teoksestaan. 

Saimin,  Sofian ja Einon väriteos: Värikkäiden perhosten muodostelmalento

- Työmme kuvaa värien yhteyttä oikeaan elämään. Ideamme lähti väriympyrästä.
Olemme lahjoittaneet työn lukion taidekokoelmaan, kertovat tekijät. 

Iivarin työ: Avaruus

- Idea tuli siitä, koska avaruudessa on niin monia eri värejä, kertoo Iivari.

- Työmme idea oli yhdistää eri värejä eri tasoissa ja muodoissa, kertovat teoksestaan Tiia ja Maija.

- Värit kuvaavat kevättä valoisuudella ja runsailla eri sävyillä ja väreillä. Lisäksi työssä on glitteriä, joka kuvaa sulavan jään kimmellystä, ensimmäisiä kevään merkkejä. Aloittaessamne työn tekemisen meillä ei ollut minkäänlaista visiota, mikä työstä tulisi, mutta se muokkautui tekemisen myötä, kertovat tämän väriteoksen tekijät Leevi körkkö, Arttu Vainio ja Juuso Sivula.

Oskari ja Neea: Karkkimaa

- Värityö aloitettiin valitsemalla itselle pari ja kehittämällä aihe. Aihe oli muuten vapaa, mutta värejä piti käyttää. Meidän ideamme kehittyi koko ajan työtä tehdessämme, mutta alkuperäinen suunnitelma oli tehdä tikkareita massapalloista. Lopulta työstämme tuli ”Karkkimaa”. Maalasimme massapalloista mieluinen värisiä ”tikkareita” ja laitoimme ne styroksiin pystyyn. Koristelimme styroksilevyn pumpulilla ja glitterillä. Olemme molemmat tyytyväisiä työhön ja sen tekemiseen, kertovat Neea ja Oskari työstään. 

Takaisin edelliselle sivulle