Ylioppilaamme maailmalla: Tietoa ja kokemuksia armeijasta - vierailulla Alina Heikka

Julkaistu: 29.04.2019 klo 20.52

Kevään 2018 ylioppilas Alina Heikka kävi vierailulla lukiossa kertomassa omista kokemuksistaan armeijassa. Alinan vierailun tavoitteet liittyivät sekä opinto-ohjaukseen että yhteiskuntaoppiin.

Opiskelijat olivat laatineet Alinalle tiukan kysymyslistan ja näihin kysymyksiin Alina sitten ansiokkaasti vastasi. Kysymyksiä oli laidasta laitaan: opiskelijat halusivat tietää muun muuassa naisten asemasta ja kohtelusta, asepalveluksen sisällöstä, lomista, palvelusajan pituudesta, kurista, arvohierarkiasta, oppimiskokemuksista jne.

Opiskelijoiden palautteet olivat erittäin positiivisia:

”Erittäin hyvä ja tietoa antava keskustelu.”

”Alina vastasi meidän kysymyksiin kattavasti ja sain uutta tietoa armeijasta. En ole ikinä oikein ollut kiinnostunut armeijasta, mutta armeijaelämä kuulosti kiinnostavalta.”

”Hyviä vastauksia kysymyksiin ja sain uutta tietoa asepalveluksesta. Kiinnostus armeijaan ehkä hieman sammui, kun kuuli yllätys herätyksistä kolmelta aamulla ja 40 km hiihdoista.”

”Hyviä vastauksia meidän kysymyksiin ja kaikki asiat tulivat selväksi. Hyvä esitys.”

”Alina vastasi kaikkiin antamiimme kysymyksiin hyvin laajasti ja oli innokas kertomaan asioista. Alina loi monelle varmasti mielenkiintoa jutuillaan ja omilla esimerkeillään.”

”Kaikkiin kysymyksiin saatiin vastaukset. Saatiin enemmän tietoa jatkokoulutusmahdollisuuksista, millaisen kunnon pitää olla, sekä yleisesti asepalveluksesta. Itseä armeija ei ole kiinnostanut, mutta oli kiva saada enemmän tietoa.”

”Alina kertoi armeijasta tosi hyvin ja sain paljon uutta tietoa. Kiinnostusta asepalvelusta kohtaan on ollut ja Alinan esitys antoi hyvän käsityksen siitä, mitä armeija oikeasti on.”

”Alina kertoi ja vastasi kysymyksiin todella laajasti. Uutta tietoa tuli todella paljon. Alina kertoi erinomaisesti myös mahdollisuuksista joita armeijan käynti avaa. Kiinnostusta lähteä armeijaan ei herännyt taikka sammunut.”

Lisäksi Alina oli laatinut kattavan esityksen maanpuolustuksesta, Suomen ulko-ja turvallisuuspolitiikasta, naisten asemasta armeijassa sekä jatko-opiskelumahdollisuuksista. Ohessa Alinan Keynote-esitys.

Opiskelijat saivat mukavasti tietoa armeijasta ja maanpuolustuksesta. Kiitos Alinalle, kun tulit ja käytit osan lomastasi meidän hyväksemme!

Kuva Sari Lantto. Teksti Seija Holster

Takaisin edelliselle sivulle